Telefoon: 085 - 208 27 41 | maandag - vrijdag: 9:00 - 17:00

Individuele Wandel- en Fietsvakanties


Individuele Wandelvakanties in Frankrijk met Macs Adventure NL

Frankrijk

Wandelvakanties in Frankrijk

Wandelen in Frankrijk is een speciale ervaring. Combineer een ontspannen sfeer, gezellige dorpjes, en beroemde gastronomie met de veelzijdigheid van de meest iconische Franse landschappen. Kies bijvoorbeeld voor een lavendelrijke wandeling door de Provence, een inspirerende tocht langs de granieten kustlijn van Bretagne, of een ontdekkingsreis rond de hoge pieken van de Mont Blanc.

Tijdens een wandelvakantie in Frankrijk ontdekt u zelf waarom deze prachtige wandelbestemming bekend staat als ‘La Belle France!’ Dus neem gauw contact op met onze Bestemmingsspecialisten, zodat we u kunnen helpen om uw perfecte wandelvakantie samen te stellen. 

342_large-mont-blanc-massif.jpg

Tour du Mont Blanc

rsz_342x228_ss_brittany-coast.jpg

Wandelen in Bretagne

342_SouthofFrance_SS.jpg

Zuid-Frankrijk

rsz_ss_342_loire_wine.jpg

Wandelvakanties & Wijn

SS_342_Provence_Goult.jpg

De Provence

342_ss_dordogne.jpg

Alle Wandelvakanties in Frankrijk

Mooiste Wandelroutes van Frankrijk

In Frankrijk zult u een eindeloos netwerk aan inspirerende en unieke wandelroutes vinden. De GR-wandelroutes, oftewel Grande Randonnée, vormen dan ook de ruggengraat van veel van onze wandelingen, omdat ze goed bewegwijzerd zijn en de paden niet overwoekerd zijn. Maar de voornaamste reden is natuurlijk dat het prachtige routes zijn! Dit netwerk van wandelroutes is zo groot, dat het zelfs mogelijk is om de GR-route door heel Europa te volgen. De beroemde Santiago de Compostella wandeltocht, die ook in Frankrijk van start gaat, is bijvoorbeeld een van deze GR-routes. U zult de rood en witte paaltjes ongetwijfeld weleens hebben gezien tijdens een wandeling in Europa.

1500_SS_GR_France.jpg

Wandelen in Zuid-Frankrijk

Zuid-Frankrijk staat bekend om haar uitgestrekte lavendelvelden, eindeloze wijngaarden, heerlijke cuisine, rustige pleintjes, en zonovergoten landschappen. Het is daarom ook niet voor niets de populairste wandelbestemming in heel Frankrijk. Het weer is er vrijwel het hele jaar zonnig, alhoewel de temperatuur in de zomer soms iets aan de hete kant kan zijn. Een perfecte wandelbestemming voor het voor-of najaar dus!

1500_SS_Provence_Square.jpg

Wandelvakanties in de Provence zijn misschien wel de meest voor de hand liggende keuze als u echt volop wilt genieten van het prachtige Zuid-Frankrijk. De rustige, gezellige sfeer en de vriendelijke inwoners van de vele piepkleine dorpjes zorgen altijd voor een ontspannen en relaxte sfeer. Geniet hier van een heerlijke ‘Plat du Jour,’ een verse dagschotel gemaakt met de meest verrukkelijke Provençaalse spijzen en lekkernijen. Deze streek is zo prachtige dat het tevens de inspiratiebron was voor vele kunstenaars zoals Vincent van Gogh, Paul Cézanne, en Pablo Picasso, die begraven is bij zijn sprookjesachtige Château in Vauvenargues.

Provence_Food_Ratatouille_SS_1500.jpg

Dit is ook het gebied waar vele beroemde zuid-Franse steden liggen, zoals Cannes, de vele kleurrijke dorpjes van de Côte d'Azur, en het Vorstendom Monaco. Hier kunt u langs de parelwitte stranden van de Middellandse Zee struinen en genieten van de helderblauwe kustlijn terwijl u op een terrasje zit.

SS_1500_Menton_Sea.jpg

Wandelen in Noord-Frankrijk

Noord-Frankrijk staat ook bekend om haar vele kilometers aan prachtige kustlijnen, maar heeft ook een aparte cultuur die nogal verschilt van het zuiden. Vooral in Bretagne, in het noordwesten, en Normandië zult u de invloeden zien van de Britten en de Noormannen. Ontdek de unieke historische steden van deze regio, zoals de middeleeuwse binnenstad van Vannes. Geniet van heerlijke crêpes, galettes, Bretonse cider, overheerlijke ‘baguettes’ en ontdek de moderne Bretonse cuisine in de vele beroemde Michelin restaurants.

1500_SS_Vannes_Bretagne.jpg

Qua natuur is de Bretonse kustlijn de meest imposante bezienswaardigheid van dit gebied. Vooral ‘La Cote De Granite Rose,’ de roze granieten kustlijn aan de noordkust van Bretagne, is zeker een bezoekje waard. Het pad loopt langs de GR34, met haar ongerepte zandstranden, ruige rotsen, en gezellige kustdorpjes, en is een van de beste manieren om deze eigenzinnige streek te ontdekken.

SS_1500_Brittany.jpg

Bergwandelvakanties in Frankrijk

Voor de echte bergfanaten is Frankrijk een paradijs. Naast rustige wandelingen langs golvende landschappen zijn er namelijk ook uitdagende bergketens. Alhoewel Frankrijk ‘slechts’ een gemiddelde hoogte van 375 meter heeft, kunt u er wel het hoogste punt in Europa vinden. De Mont Blanc stijgt namelijk als een witte reus boven het dal uit, en kijkt als het ware uit op de drie landen die daar samenkomen: Frankrijk Italië, en Zwitserland.

SS_1500_TMB_Walkers.jpg

Dit maakt het gebied nog interessanter, omdat het u de mogelijkheid biedt om verschillende culturen te leren kennen. Met de Mont Blanc Tunnel reist u bijvoorbeeld binnen een half uur van Courmayeur in Italië naar Chamonix, in Frankrijk. Laatstgenoemd is tegenwoordig bekend als de buitensport hoofdstad van Frankrijk en is een erg populaire plek om te skiën.

Met haar parelwitte top altijd zichtbaar in de helderblauwe lucht van de Franse Alpen, is de Mont Blanc een van de beste plekken voor een wandelvakantie in Frankrijk. Maar er is ook nog veel meer te doen dan alleen wandelen! Een van de meest unieke manieren om de Mont Blanc van dichtbij te bekijken is om de beroemde kabelbaan naar Aiguille du Midi te nemen, waar er een 360 graden panoramisch uitzicht is over de besneeuwde pieken van de Mont Blanc. Het is hier zelfs mogelijk om, op een heldere dag, de iconische Matterhorn te zien. Deze kabelbaan, die uit twee trajecten bestaat, is weliswaar niet de hoogste ter wereld, maar is wel de langste. U stijgt namelijk van 1035 meter naar 3777 meter, wat zeker geen verkeerd uitzicht is!

1500_SS_Aiguille_du_midi.jpg

Lees ook onze blog met tips over uitrusting tijdens wandelingen in het Mont Blanc gebied.

UNESCO Werelderfgoederen

Frankrijk beschikt tegenwoordig over 43 UNESCO-werelderfgoederen en dat is terug te zien in de pittoreske Franse steden en de vele charmante dorpjes. Het Paleis van Versailles, de Eiffeltoren, de Notre Dame, en het bijna mythische getijdeneiland Mont Saint-Michel zijn maar een paar van de vele bezienswaardigheden die u kunt combineren tijdens een wandelvakantie.

1500_SS_Carcassone.jpg

Zo behoort bijvoorbeeld ook de Middeleeuwse stad Carcassonne, met haar vele torens en kastelen, tot deze groep. Het dorp is al decennialang van enorm strategisch belang, en heeft een rijke, maar ook gewelddadige geschiedenis.

Wandelvakanties en Wijn

Heeft u zin in een glas heerlijke wijn maar houdt u ook van wandelen? Frankrijk is niet voor niks bekend als een van de beste bestemmingen om op wijnwandelvakantie te gaan. Als Frankrijk namelijk ergens beroemd om is, dan is het wel wijn! Het land staat al jaren in de top 3 van de meest wijn producerende landen ter wereld (Spanje en Italië zijn de andere twee), en regio’s zoals Bordeaux, de Loire Vallei, de Provence, Languedoc, Bourgondië, en Alsace staan bekend als echt goede wijnstreken. De wijnboer wordt hier als een soort Koning behandeld, want zonder een vakkundige wijnboer is er nou eenmaal geen wijn. Geen goede wijn tenminste.

1500_SS_Vineyard_France.jpg

Een wandelvakantie in de Loire Vallei is bijvoorbeeld de perfecte combinatie van cultuur, landschappen, en natuurlijk een lekker glaasje wijn. Zo is ‘Château de Chenonceaux,’ na Versailles, het meest bezochte kasteel van Frankrijk en is ‘Château d’Amboise,’ met haar prachtige uitzichten over de vallei, de begraafplaats van de beroemde kunstenaar Leonardo Da Vinci.

Reizen in Frankrijk

Omdat Frankrijk zo dichtbij de lage landen ligt, is het vrij eenvoudig om er te komen. Een paar uur in de auto en u bent al bij de Franse grens. Met de hogesnelheidstrein is de reis zelfs nog sneller, want met de Thalys bent u in ongeveer 2.5 uur in Parijs (vanuit Rotterdam). 

Vind hier uw perfecte individuele wandel- en fietsvakantie en ontdek waarom duizenden mensen elk jaar voor Macs Adventure kiezen.


© 2018 Macs Adventure NL

| Sitemap