Telefoon: 085 - 208 27 41 | maandag - vrijdag: 9:00 - 17:00

Individuele Wandel- en Fietsvakanties


Individuele wandelvakanties met Macs Adventure

Duurzaam Toerisme

Macs Adventure is voortdurend bezig om u op de meest duurzame manier te voorzien van een fantastische reiservaring. Wij snappen als geen ander dat duurzaam reizen natuurlijk ook een groot onderdeel van deze ervaring is. Daarom zorgen wij altijd dat wij op de meest productieve en transparante manier te werk gaan.

Dit houdt in: zo min mogelijk invloed hebben op onze omgeving en de natuur. Dit doen wij, onder andere, op de volgende manieren:

- Ons nieuw recycling beleid zorgt ervoor dat we al ons afval zo veel mogelijk scheiden. Daarnast gebruiken we duurzame verlichting en bieden al onze medewerkers de kans om gratis naar werk te fietsen op onze werk fietsen. Veel van onze medewerkers kiezen er dan ook voor de fiets te nemen, te lopen, of om gebruik te maken van het openbaar vervoer. Op ons hoofdkantoor, waar bijna 50 mensen werken, hebben we dan ook slechts 8 beschikbare parkeerplaatsen – die ook door eventuele klanten en partners gebruikt kan worden.

- Wij bieden alleen individuele vakanties aan en geen grote groepsreizen. Hierdoor kunnen wij de mogelijke invloed van onze reizigers op de omgevingen, routes, en lokale bevolking verminderen.

- We zorgen dat al onze reisdocumenten beschikbaar zijn als digitale versies en raden onze klanten dan ook aan om gebruik te maken van de digitale versies van onze reisdocumenten. Het is onze doelstelling om dit jaar nog een alternatieve, app-versie van al onze routebeschrijvingen aan te bieden, zodat we met een papierloos systeem kunnen gaan werken.

- Bijna al onze vakanties zijn puur wandel- of fietsvakanties. Hierdoor is het gebruik van auto’s minimaal. Tijdens onze Drive & Hike vakanties kunt u meestal kiezen voor milieuvriendelijkere opties bij onze autoverhuurbedrijven.

- We gebruiken lokale en authentieke accommodaties. Vaak zijn dit familiebedrijven die al jaren van groot belang zijn voor de gemeenschap. Wij zijn ook overtuigd dat al onze avonturiers dit zeer op prijs stellen, omdat dit stuk voor stuk authentieke en sfeervolle verblijfplaatsen zijn. Dat is immers een van de beste manieren om een nieuwe omgeving te leren kennen.

- Macs Adventure is al jaren betrokken met vele verschillende conservatie organisaties. Een van de meest bekende is de John Muir Trust, gevestigd in het Verenigd Koninkrijk, dat zich inzet voor het behoud van de wilde natuur. Lees meer over de samenwerking tussen Macs Adventure en de John Muir Trust op onze Engelstalige website.

- Nu dat onze Nederlandse branche ook een feit is, zijn wij natuurlijk ook op zoek naar mogelijke Nederlandse organisaties die wij kunnen steunen. Als u hier suggesties voor heeft of andere ideeën heeft, horen wij die graag! Wij willen namelijk dolgraag zorgen dat wij als bedrijf samenwerken met organisaties waar u, de klant, ook achter staat. Zo kunnen wij samen een verschil maken.

Wat doen wij als bedrijf?

We hebben een team dat speciaal is opgericht om zich bezig te houden met ons DTO-beleid en om te zorgen dat wij ons blijven verdiepen in milieuvriendelijke reizen. Dit team heeft een paar belangrijke doelstelling samengesteld waar wij ons als bedrijf aan willen houden:

In 2026, willen wij als bedrijf dat 98% van onze leveranciers en partners een ‘groen certificaat’ hebben. Dit is een belangrijke stap om te zorgen dat wij niet de enige zijn die ons inzetten voor de natuur, maar dat onze partners hier ook aan mee doen.

Papierloze reisdocumenten en routebeschrijvingen, maar wel op een manier dat onze klant er geen last van heeft en nog steeds zonder zorgen op reis kan gaan.

We doen het niet alleen!

Het belangrijkste element van een duurzaam beleid is samenwerking. Dit geldt voor onze leveranciers, partners, en medewerkers, maar ook natuurlijk de klant. Als we allemaal samenspannen, kunnen we veel meer betekenen voor het milieu. Neem dus gerust contact op met ons als u suggesties heeft voor hoe wij ons beleid kunnen verbeteren, of als u nog ideeën hebt over hoe wij samen op een positieve en milieuvriendelijke manier kunnen blijven genieten van deze prachtige natuur.

Vind hier uw perfecte individuele wandel- en fietsvakantie en ontdek waarom duizenden mensen elk jaar voor Macs Adventure kiezen.


© 2018 Macs Adventure NL

| Sitemap